page contents

Reisverslag Bassettour voor KiKa Denemarken dag 10 (terugreis)

31 augustus

Rond 8.30 uur worden we wakker. Voor het eerst staat er vanochtend geen wekker, wat fijn! 🥰🥰 Vandaag hoeven we, maar zo’n 50 km, we slapen vannacht namelijk bij Jaap en Ineke Kievit in Dalen. (Jaap is een oude werkrelatie van Peter, door de jaren heen is hun relatie uitgegroeid tot een mooie vriendschap). We kunnen het dus rustig aan doen. Rond 10.30 uur stappen we op onze scooter. We gaan eerst op zoek naar een supermarkt, vandaag moeten we namelijk weer zelf voor ons ontbijt zorgen. Wat een domper na het ontbijt van gisteren. 🤪😉 Maar….. het kan niet iedere ochtend feest zijn, want dan komen we tonnetje rond terug van onze reis (al begint het nu er zo langzaam aan ook wel op te lijken 🙈🙈. De kilo’s vliegen er aan met al dat lekkers).

De routeplanner stuurt ons in Meppen over een mooie brug, aan het einde van de brug worden we plots aangehouden door een agent. Hij beveelt ons nors de motor uit te zetten. Wat doen jullie hier? Jullie mogen hier helemaal niet rijden! Blaast hij ons toe! Peter probeert uit te leggen dat we van Denemarken onderweg zijn naar Nederland en de navigatie ons over de brug stuurde. De agent zegt nors, jullie mogen hier helemaal niet rijden en als de navigatie je de rivier in stuurt doen jullie dat toch ook niet? We zeggen dat hij gelijk heeft, maar proberen ook rustig uit te leggen dat we ons van geen kwaad bewust waren. De agent lijkt met de minuut bozer te worden, gewoon belachelijk hoe hij reageert. Ik probeer hem duidelijk te maken dat hij eens wat rustiger moet doen. Ik vraag hem of hij even wil luisteren naar wat we te zeggen hebben en als hij daarna nog besluit een bekeuring te schrijven, prima! Hij lijkt nog bozer te worden. En waarom? We snappen er niets van. Wat een hork! Wat er gebeurt, weet ik niet, maar even later verandert hij als een blad aan de boom, hij pakt zelfs z’n leesbril erbij en probeert Peter met hulp van de navigatie de juiste en veiligste weg uit te leggen. Niet te geloven! 😳😳 De agent ruimt zelfs z’n pen en bonnenboekje op. Daar komen we gelukkig toch nog goed vanaf. Natuurlijk wil ik dit nog even op de foto zetten, maar hoe doe ik dit? Ik pak mijn telefoon en doe alsof ik de weg er ook bij wil zoeken. Ondertussen leg ik dit tafereel stiekem op de foto vast. 🤪😉 Zo, weer een mooie foto voor het plakboek! 🥰🥰 Wat later helpt agent ons zelfs de gevaarlijke weg over te steken en wenst ons een goede en veilige reis toe. Ongelooflijk!!! 😳😂

Zo, nu eerst verder met onze zoektocht naar een supermarkt. Niet veel later vinden we een supermarkt, we regelen snel het ontbijt en gaan weer verder. Nu moeten we nog op zoek naar een mooi plekje waar we kunnen ontbijten. Even later vinden we niet het mooiste plekje, maar wel een droog plekje en dat is wel handig omdat er weer een flinke regenbui aankomt.
Ondanks de weinige kilometers die we vandaag moeten afleggen zit het ons niet echt mee. Als de ergste regen voorbij is rijden we weer verder. Niet lang, want opnieuw komt er een flinke bui aan. Net te laat vinden we een plekje om te schuilen dus we worden nat. Als we eindelijk kunnen stoppen besluiten we alsnog, maar ons regenkleding uit de aanhanger tevoorschijn te halen. We willen namelijk niet nog natter worden. We rijden opnieuw afwisselend over grote wegen, kleine wegen, wegen die ze geen wegen kunnen noemen 🙈🙈. Over smalle bruggetjes en zandpaden, kortom we maken genoeg mee onderweg.

Rond 13.00 uur rijden we via Zwartemeer Nederland binnen. Jaaah, we zijn in ons eigen Nederland💪🏻🇳🇱. Ondanks dat we nog de nodige kilometers moeten rijden voordat we thuis zijn, voelt het ineens toch wel heel dichtbij! 🥰 Wat later rijden we Klazienaveen binnen. Ik zeg tegen Peter dat we waarschijnlijk geluk hebben, er gaat een enorme regenbui rakelings langs ons heen. Nog geen 10 sec later rijden we een enorme hagelbui 🌧️ in. O, nee!! 😬🙈 Waar kunnen we schuilen?? Nergens!! Als we eindelijk een plekje vinden hebben we het ergste al gehad. Dit was echt niet fijn! Zeker niet als je geen regenbroek aan hebt (zoals bij Peter het geval was). Als het even later droog is rijden we weer verder. We besluiten even bij Carla Gerber de fokker van Loev 🐶 aan te gaan, daar komen we immers bijna bij de deur voorbij. We worden hartelijk ontvangen! “Wat leuk! Wat doen jullie nu hier?” Vraagt ze. We vertellen ons verhaal. 1x, 2x én nog een keer! Ze kan het niet onthouden, maar dat geeft niet. Ze wordt oud, al bijna 83, maar woont nog steeds op zichzelf. We drinken even een bakkie en ruim een half uur later stappen we weer op de scooter. Nu is het niet ver meer naar Dalen.

Rond 15.00 uur komen we bij Jaap en Ineke aan in Dalen. Zij hebben ons uitgenodigd om komende nacht bij hun te komen slapen. Ze hebben geen B&B, maar voor komende nacht hebben ze er speciaal voor ons één gecreëerd. Ontzettend lief! We worden hartelijk ontvangen en gelijk in de watten gelegd. De koffie en thee staat voor ons klaar, daar worden we vast een beetje warm van! Vervolgens wordt er een borrel ingeschonken, misschien word je hier eindelijk warm van Daphne, want ook de warme wollen sokken 🧦die speciaal voor mij tevoorschijn worden gehaald helpen niet om warm te worden. Ondanks dat de borrel heerlijk was, heb ik het nog steeds koud. Ineke begint even later met koken en Jaap zegt; “na het eten moeten jullie, maar even de jacuzzi in, daar word je vast warm van”! “De jacuzzi in? Hebben jullie een jacuzzi” vraag ik?

“Zeker!“ Dat laten wij ons geen 2e keer zeggen. Dus na de heerlijke avondmaaltijd van Ineke duiken we met z’n tweeën even lekker de jacuzzi in. Dát is echt genieten, heerlijk even samen bubbelen in de jacuzzi! Wat een verwennerij! Eindelijk krijg ook ik het een beetje warm. Een uur later besluiten we hoe heerlijk het ook is, er toch maar uit te gaan. Er is immers nog genoeg bij te kleppen met Jaap en Ineke! Een wijntje voor mij, een colaatje voor Peter en heerlijke hapjes staan al klaar. Wat een verwennerij! 🥰 De avond vliegt voorbij….. Voor we het weten is het 2 uur ’s nachts, de hoogste tijd om maar eens onder de wol te kruipen. Waar het ons de eerste helft van de dag niet zo mee leek te zitten, werden we de 2e helft van de dag heerlijk in de watten gelegd in de tijdelijke B&B bij Jaap en Ineke. En wat voor een B&B? We hebben volop genoten!❤️

Spread the love of the Bassettour voor Kika
 
%d bloggers liken dit: