page contents

Reisverslag Bassettour voor KiKa Denemarken dag 3 (heenreis)

Dinsdag 22 augustus

Na een koele en vochtige nacht werden we rond 7.30 uur gewekt door de eerste zonnestralen die recht ons tentje in schenen. Tijd om op te staan!🌞 We zouden om 8.00 uur ontbijten zodat we op tijd konden vertrekken vanuit Jade (Dld). Voor vandaag stond er zo’n 120 km op het programma. Na een lekker ontbijt en frisse douche (waarbij ik eerst nog mijn angst moest overwinnen om 2 spinnen dood te slaan, ik had geen zin in hun gezelschap tijdens mijn fijne ochtenddouche 🤪😉) vertrokken de mannen zo rond 10.00 uur. Wij, de vrouwen hebben nog even opgeruimd, om 10.20 uur waren ook wij klaar voor vertrek.

De mannen zouden onderweg 2 keer de veerpont nemen. Wij hadden de keuze uit 1 keer de veerpont of een behoorlijk stuk omrijden, maar in dat laatste geval zouden we ook een heel stuk langer onderweg zijn. Omdat we niet de hele dag in de Camper wilden zitten en ook nog even van het mooie weer wilden genieten besloten we toch maar de veerpont te nemen. Eenmaal onderweg hebben we gebeld met een camping voor vanavond. Gelukkig hadden ze plek, ook dat was dus geregeld. We konden echter wel pas na 15.00 uur terecht, we baalden want we zouden normaliter rond 13.00 uur aankomen en nu ging er opnieuw een deel van onze “relaxtijd” verloren. Maar ja, dan hadden ze toch echt lunchpauze en waren ze gesloten vertelden ze ons. Nou ja, het was niet anders, we hadden in ieder geval een overnachtingsplek voor vannacht. Na een tijdje onderweg te zijn geweest stopten we even om Izzy te laten plassen (ook wel fijn om zelf onze benen even te strekken), we besloten nog even wat te drinken. We hadden nu immers toch tijd genoeg voordat we op de camping terecht konden.

Toen we bijna bij de veerpont waren (nog ongeveer een kilometer) schoot het voor geen meter meer op, 30 minuten later waren we nog maar 100 meter opgeschoten. Wat stond ons hier te wachten? Uiteindelijk hebben we 2 uur moeten wachten voor de veerpont, in de hitte met ronkende motor niet wetende hoe lang het allemaal nog zou duren. Ik kan jullie zeggen, op een gegeven moment hadden we beiden flink de pee erin!

Met de mannen ging het gelukkig wel goed. Die hadden een goede reis en zaten zelfs maar 1 veerboot achter ons. Ze kwamen om 16.15 uur, nog geen half uur na ons aan op de camping in Kollmar. Niet te geloven toch?? Wij hadden met de Camper bijna net zo lang over 120 km gedaan dan de mannen met de scooter en de fiets! 🙈😬. De mannen hadden een heerlijke dag gehad, wij helaas een K…. dag. Na even lekker tegen ze gemopperd te hebben over wat ons allemaal tegen had gezeten die dag hebben we samen een drankje gedaan en voor morgen andere plannen gemaakt! 💪🏻🥰

Ingrid en ik zijn vervolgens nog een lekker stuk met de honden gaan wandelen. In een mooie omgeving en een lekker stuk over de dijk tussen de schapen, ach zo kregen we toch nog weer een beetje vakantiegevoel en waren we de ellende van de dag weer snel vergeten. Na onze campingmaaltijd, nasi van Ingrid, een lekkere bak koffie en thee, de afwas die helaas ook weer gedaan moest worden, en een wandeling met onze doggies, mochten we om 22.00 uur de poort van de camping sluiten (de campingeigenaar, een lief oud baasje vroeg ons dit te doen zodat hij naar huis kon fietsen in het dorp en niet hoefde te wachten, tuurlijk geen probleem). Vervolgens lekker onder de wol na opnieuw een dag vol nieuwe belevenissen.
Op naar morgen! 💪🏻🥰

     

Spread the love of the Bassettour voor Kika
 
%d bloggers liken dit: