page contents

Zieke Peter stelt scooterreis uit

zieke peter stelt scooterreis uit bassettour voor kika

Zieke Peter stelt scooterreis KiKa uit

Hij had zich er zo op verheugd, op de scooter met zijn hond Peer naar zijn zus in Zuid-Frankrijk. De coronacrisis gooit echter roet in het eten. Peter de Zeeuw (56) uit Deventer hoopt over een jaar dezelfde reis te maken, mits zijn gezondheid het toelaat.

Alles was er klaar voor: de scooter, de kar en zijn Engelse basset Peer die met hem mee zou reizen. Na maanden van voorbereiding en testritjes heeft Peter de Zeeuw zijn misschien wel laatstestentor zieke peter stelt scooterreis uit bassettour kika reis echter moeten annuleren. Hij zit in een ver stadium van prostaatkanker en wil zo lang het lukt geld inzamelen voor Kika.

Sluipmoordenaar

,,Hartstikke jammer, maar geen man overboord, we gaan volgend jaar voor een volgende poging”, zegt De Zeeuw optimistisch. ,,Maar je weet natuurlijk niet wat de sluipmoordenaar binnen in mij nog in petto heeft. In een jaar tijd kan er veel gebeuren.” De Zeeuw hoopt dat hij zich dan net zo fit en sterk voelt als nu. De kuren doen hun werk. Volgens de artsen verkeert hij in goede gezondheid.

Extra energie

,,Ja en dan kun je wel eigenwijs zijn en toch op pad gaan, maar dat kost toch extra energie. Je moet uitzoeken waar je nog wel kunt rijden en overnachten. We hadden de route al uitgestippeld, een camper gehuurd waarin mijn broer zou meerijden. We hebben nog getwijfeld of we in de herfstvakantie zouden gaan.” Maar ook dat blijkt geen optie. Vorige week hebben vrienden en familieleden van De Zeeuw de knoop doorgehakt en het programma plus de reis afgeblazen. ,,Ze hadden namelijk een groot uitzwaaifeest georganiseerd op tweede paasdag bij onze voetbalclub Koninklijke UD”, vertelt De Zeeuw. ,,Met een tent, de presentatie van de nieuwe voetbalbus en een bekende voetballer. Er zouden driehonderd mensen komen. Afwachten of de maatregelen vanaf 6 april versoepelen leek ook heel moeilijk. Je kunt toch niet verwachten dat een opa en oma met hun kleinkinderen daar gaan staan?”

Beladen woord

Waar De Zeeuw wel mee doorgaat, is geld inzamelen voor Kika. ,,En gastcolleges geven op scholen zodra ze weer open zijn. Om de jeugd en jonge kinderen op een andere manier kennis te laten maken met kanker. Het is zo’n beladen woord. Als ik binnenkom met mijn scooter, de kar en hond Peer wordt het verhaal al heel anders”, weet De Zeeuw.

,,Mijn doel verandert niet. Ik blijf me inzetten voor Kika. Ook al maak ik me natuurlijk wel zorgen over of ik er volgend jaar maart nog bij ben. De artsen hebben me een paar jaar geleden vier jaar gegeven. Dat komt nu wel heel dichtbij.”

Bron: De Stentor

P.S.: ondanks dat de Bassettour voor KiKa een jaar is uitgesteld gaan Peter en Peer gewoon door met het inzamelen van geld voor KiKa. Ze laten, ondanks de Corona-crisis, de kinderen met kanker niet in de steek. Blijf dus doneren: Actiepagina Bassettour voor KiKa. Ook de Bassettour Klassieker, speciaal voor voetballiefhebbers, is nog steeds actief. Still going strong!!!

Spread the love of the Bassettour voor Kika

Geen reacties

Je reactie toevoegen

%d bloggers liken dit: