page contents

Het goede werk van KiKa

Het goede werk van KiKa

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Peter en Peer zijn enorme supporters van KiKa en gaan met hun unieke scootertocht geld ophalen voor dit o zo belangrijke doel! Help je ook mee? Dank je wel alvast!!

Wat doet KiKa?

KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Dit gebeurt op basis van fondsaanvragen vanuit gespecialiseerde onderzoekers. KiKa heeft tot nu toe 137,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Dankzij alle donaties, van kleine tot grote, is dit mogelijk gemaakt.

KiKa is het enige goede doel in Nederland dat onderzoek doet naar álle vormen van kinderkanker. Wij willen dat meer kinderen sneller genezen.

Een gezond kind heeft wel 100 wensen, een ziek kind maar één

Kinderkanker is anders

Kinderkanker is anders dan kanker bij volwassenen. Het is daarom belangrijk dat er apart wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar specifieke genetische eigenschappen van kinderkanker. Hiervoor vraagt KiKa jouw steun.

KiKa besteed jouw donatie via de Bassettour voor KiKa aan wetenschappelijk onderzoek in Nederland en ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Dit is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker. Hier werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen om ervoor te zorgen dat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen.

Jouw donatie wordt gebruikt voor: 

  • Wetenschappelijk onderzoek naar genezing van kinderkanker
  • Verbetering van de kwaliteit van behandelingen
  • Vermindering van bijwerkingen na behandelingen
  • Ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum
  • Voorlichting over kinderkanker

Steun de Bassetour voor KiKa en help mee in de strijd tegen kinderkanker!

De Bassettour die Peter en Peer gaan ondernemen is daarom ook zo belangrijk, want zonder geld krijgt KiKa nooit kinderkanker de wereld uit. Dus wil je ons helpen met jouw donatie, want elke euro telt? Dankjewel alvast!!

Wil je doneren? Ga dan naar onze speciale actiepagina bij KiKa.

Spread the love of the Bassettour voor Kika
 
%d bloggers liken dit: