page contents

Over Basset Hounds Peer en Loev

Basset Hound Peer en Loev

De Basset Hound Peer (en tegenwoordig ook Loev) is een belangrijk onderdeel van de Bassettour voor KiKa, de naam zegt het eigenlijk al. Maar hij is ook om een speciale reden in het gezin van Peter. Zoals Peter het mooi verwoord:

Toen ik stopte werken hebben wij de Basset Hound pup Peer genomen, wij hebben in ons gezin altijd honden gehad, maar deze pup kwam natuurlijk om een bijzondere reden. En of hij het aanvoelt, en dat geloof ik zeker, is het niet alleen onze gezinshond, maar ook een kameraad voor mij, onze kinderen en vrouw op momenten dat we het moeilijk hebben. Het is zo’n relaxte hond, geeft ons zoveel liefde in deze moeilijke tijd, een bijzondere hond. 

Wat is een Basset Hound?

peer-en-loev-bassettour-voor-kikaEen Basset hound zoals Peer en Loev (ook wel Bassethond) is een laagbenige jachthond van Engels-Franse afkomst. Kenmerken van de Basset hound zijn een robuuste bouw, korte poten, losse hoofdhuid, afhangende onderste oogleden en lange oren. De kortharige vacht is meestal driekleur (zwart-wit-bruin) of roodwit. De Franse term ‘basset’ betekent zoveel als laaggesteld en verwijst naar de bouw van de hond.

Karaktervol

Basset Hound Peer Bassettour voor KiKaEen Basset Hound is een hond met een eigen karakter en niet zomaar de “sufferd” waar sommige mensen hem voor aanzien. Daarnaast is de Basset intelligente hond. Met veel geduld en liefde is  de Basset Hound veel leren. Onder het fraaie uiterlijk van de Basset Hound met zijn waardige blik en melodieuze stem, die hij nooit overmatig gebruikt, gaat een hart schuil, dat de ware passie voor de jacht nog bezit. Als meutehond heeft hij van huis uit een sociaal gevoel, dat in zijn gedrag in het gezin tot uitdrukking komt.

Peer bijvoorbeeld neemt graag deel aan de gezellige dingen in het gezin. Hij is lief, rustig en aanhankelijk; plezierig en verdraagzaam in de omgang met kinderen en ondanks zijn misschien wat treurige blik altijd goed gemutst. Verder is Peer trouw en verstandig. Bovendien heeft hij in het algemeen een sterk gestel en behoeft geen overdreven verzorging.

De Basset Hound beschikt nog steeds over een neus van uitzonderlijke kwaliteit die hem in staat stelt alle eetbare dingen feilloos te registreren en het tot zich te eigenen. Verder maakt hij van zijn hart geen ‘moordkuil’! Ongenoegen laat hij graag horen. Dat is Peer ten voeten uit!

Peter, Peer en Loev zijn lid van de Nederlandse Basset Hound Club. Wil je meer weten over Peer, stuur hem gewoon een mailtje.

Spread the love of the Bassettour voor Kika
 
%d bloggers liken dit: