page contents

Reisverslag Bassettour voor KiKa Denemarken dag 8 (terugreis)

29 augustus

Na een zeer goede nacht in een fantastisch bed stap ik om 8.30 uur onder de buitendouche om wakker te worden. Het is behoorlijk koud buiten (zo’n 12 gr.) maar de douche is echt bloedheet. Wat is het lekker wakker worden op deze manier. Echt een bijzondere ervaring! 🚿💦🥰 Ik zou willen dat ik thuis ook zo’n buitendouche had, maar helaas…. Ik maak Peter wakker en zeg dat hij deze manier van wakker worden toch ook nog echt even moet ervaren voordat we vertrekken. Na een beetje gemompel, komt hij een kwartier later helemaal enthousiast terug; “Heeeerlijk Daph!” ☺️☺️

We ruimen op, pakken onze spullen bij elkaar en maken de scooter klaar voor vertrek. Om 10.00 uur stappen we goed aangekleed op de scooter. Het is behoorlijk koud en het zonnetje schijnt helaas (nog) niet. We stoppen bij de ALDI om ons ontbijt bij elkaar te scharrelen, (bij deze overnachting zat geen ontbijt dus moeten we het zelf regelen. Nou, ook niet erg!) Onderweg vinden we een plekje om te ontbijten. Heeft ook wel weer wat, op deze manier ontbijten ☺️🤪 Het is de hele ochtend knap koud op de scooter, te koud, maar mijn mening. We rijden door een saai, koud landschap. Heel anders dan onze reis vorig jaar, van Frankrijk naar Nederland…..

Na de middag komt het zonnetje er eindelijk een klein beetje door. Dat voel je gelijk, maar ook nu houd ik nog steeds steenkoude voeten. 😬😬 Nou ja, niet klagen het is tenminste  droog! Onderweg komen we veel huizen tegen met een traditionele bouwstijl (gebouwd uit metselwerk met houten balken ertussen). Een mooi en bijzonder aanzicht. 🥰🥰 Ook komen we nog een paar Schotse hooglanders tegen. Wat een prachtige en indrukwekkende beesten zijn dat toch! 🥰🥰

Rond 15.30 uur komen we na een reis van 142 km aan op onze overnachtingsplek in Siedenburg. We worden vriendelijk ontvangen door een vrouw op hogere leeftijd en haar 2 hondjes.
Ze geeft ons een rondleiding en we belanden in haar mooie tuin waar we onder het genot van een drankje zo ruim 1,5 uur kletsen over van alles en nog wat. In de tussentijd breekt het zonnetje eindelijk echt door, wat fijn! 🌞 Het wordt tijd om een overnachtingsplek voor morgen te zoeken en te reserveren. Dat gaat gelukkig voorspoediger dan verwacht.

Om 18.15 uur stappen op advies van Heike (de eigenaresse van de B&B) op de scooter om een hapje te gaan eten bij een eenvoudig restaurant in de buurt. We komen aan bij een echt Duits restaurant en vragen of we iets kunnen komen eten. Het oude vrouwtje op hoge leeftijd achter de bar stamelt “ja,ja, maar eh we hebben alleen de keuze uit schnitzel en curryworst….” Ze kijkt verbaasd als we beiden tegelijk antwoorden”geen probleem, schnitzel is prima!”

Ze stottert nog wat en wijst ons vervolgens glimlachend een plekje aan. Ook dit heeft weer wat bijzonders. Niet heel veel later komt ze ons een schnitzel met frietjes brengen. Eenvoudig maar prima! Peter neemt nog een latte machiato na en dan rekenen we af. €28,00 😳😳 Waar kan je vandaag de dag nog eten met 2 personen voor dit bedrag? 🤪😉

Rond 20.00 uur rijden we terug naar onze B&B en worden opnieuw hartelijk ontvangen door de eigenaresse. We zijn van plan op tijd ons bed in te duiken, nog even wat te lezen en mijn verslag van vandaag te schrijven. Maar dit gaat niet lukken. Heike wil ons nog wat foto’s van vroeger laten zien en we raken opnieuw uitgebreid aan de klep. Ach, dit heeft ook wel weer wat, is ook gezellig! Uiteindelijk gaan we te laat naar boven, maar wel met opnieuw mooie gesprekken en belevenissen vandaag.

Spread the love of the Bassettour voor Kika
 
%d bloggers liken dit: